Ozonoterapie

Ozonoterapie

Centrul medical Anastasios
Cluj-Napoca

Ozonoterapie Cluj

Terapia cu ozon, sau ozonoterapia, îmbunătățește oxigenarea țesuturilor, reduce procesul inflamator, stimulează formarea vaselor de sânge în teritorii bolnave și protejează celulele sănătoase de acțiunea medicamentelor. Reprezintă o formă de tratament utilizată de mai bine de un secol, în vederea creșterii gradului de oxigenare a țesuturilor. Principalele efecte ale terapiei sunt cele de ameliorare a metabolismului, detoxifiere, stimulare a funcției imunitare și a mecanismelor reparatorii din organism.

Ozonul nu este un panaceu. Ozonul nu înlocuiește complet medicația tradițională, iar terapia cu ozon nu funcționează în toate cazurile.

Cum acționează în corp

Ozonoterapia reprezintă îmbogățirea sângelui și, implicit, a celulelor cu un amestec de oxigen și ozon (O2/O3).

Celulele roșii din sânge transportă oxigenul de la plămâni, prin capilare, către celule. Diametru capilarelor poate fi mai mic decât al celulelor roșii, flexibilitatea lor fiind, prin urmare, o caracteristică vitală. Ozonoterapia îmbunătățește flexibilitatea hematiilor, ameliorând astfel fluxul sangvin și cantitatea de oxigen care ajunge la celule.

De asemenea, terapia cu ozon stimulează producția de 2,3-DGP a celulelor roșii. Această moleculă permite hematiilor să elibereze oxigenul în celule, sinteza ei fiind direct legată de volumul de oxigen direcționat către celule.

Un alt efect al terapiei cu ozon este stimularea funcției mitocondriale. Mitocondriile sunt organite celulare specializate în producerea energiei de care o celulă are nevoie pentru a funcționa. Cu cât este produsă mai multă energie, cu atât crește capacitatea oricărei celule din organism de a se regenera și de a se menține în parametrii normali de funcționare.

Proceduri de tratament

Există multe modalități diferite de a primi ozonoterapie. La Anastasios, medicul de ozonoterapie vă va prezenta cele mai bune opțiuni pentru dumneavoastră și tratamentul dumneavoastră.

Trei forme principale de tratament includ administrarea de ozon:

 • Direct către țesut. Dacă sunteți supus unei terapii cu ozon pentru o problemă sau o rană a extremităților, gazul de ozon va fi cel mai probabil aplicat direct pe țesutul părții afectate a corpului. Gazul este administrat într-un înveliș protector.
 • Intravenos. Pentru tratarea tulburărilor interne, cum ar fi HIV, ozonul gazos este de obicei dizolvat în sânge care a fost luat de la dumneavoastră. Apoi, sângele cu gazul dizolvat este injectat înapoi prin intermediul unui IV.
 • Intramuscular. Ozonoterapia este disponibilă și ca injecție intramusculară. Pentru această injecție, ozonul gazos este adesea amestecat cu oxigen înainte de administrare.

Exista insa cateva zone in care ozonoterapia s-a impus ca metoda absoluta de tratament: tratament preventiv pentru complicatiile diabetului zaharat (piciorul diabetic, neuropatia diabetica), tratamentul oboselii cronice, refacerea si intretinerea starii de bine generala a persoanelor care desi nu sufera de o boala anume simt o depreciere semnificativa a calitatii vietii lor (persoane care depun efort fizic si intelectual in exces, care sunt supuse unui stres continuu), tratament pentru durerile de spatehernii de disccontracturi acute sau cronice, care duc pana la viciere posturala, pentru durerile de cap  care nu cedeaza cu medicamente obisnuite. De asemenea, folosirea ozonului in domeniul estetic, pentru eliminarea vergeturilor, a cicatricilor,  folosirea sa in procedurile de plasmolifting facial, tratamentul acneei, diminuarea simptomatologiei astmatice sunt recunoscute azi pe plan mondial ca fiind proceduri cu un succes dovedit.

Ozonul este utilizat în tratamentul următoarelor afecțiuni:

 • Afectiuni ale tendoanelor si ligamentelor
 • Afecțiuni circulatorii (hipertensiune arterială, circulație deficitară, artrite, cardiopatii)
 • Alergii
 • Boli autoimune
 • Oboseală cronică
 • Traumatisme (fracturi, entorse, rupturi musculare)
 • Ulcere
 • Zona zoster
 • Migrene
 • și altele

Dotarile tehnologice de ultima generatie si personalul medical de top va vor asigura planuri de tratament cu maxim de confort si eficienta.

Medici specialiști ozonoterapie

Preturi

Nume Serviciu

Pret (Lei)

Terapie cu Vitamina C

100

Autohemotransfuzia majora

200

Insuflatie rectala

70

Infiltratie

70

Tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune. Suntem aici să te ajutam.

Programează-te