Diagnostic și tratament infecție cu Helicobacter Pylori

Diagnostic și tratament infecție cu Helicobacter Pylori

Centrul medical Anastasios

Ne ajutăm pacienții în tratarea cu succes a infecției cu Helicobacter Pylori diagnosticând problema medicală, stabilind un plan de tratament clar, eficient, și asigurându-ne că în final ei se vor simți bine din nou.

consultatii si tratament helicobacter pylori cluj napoca

Ce este infecția cu Helicobacter Pylori, cum, când și de ce apare ea?

Infecția cu Helicobacter Pylori este cea mai răspândită din lume întâlnită la 50-60% din populația globului, și ea apare atunci când bacteria Helicobacter Pylori nimerește în stomac.

Acest lucru se întâmplă de obicei în timpul copilăriei, atunci când deprinderile de igienă personală încă nu sunt formate. Sursa de infecție o reprezintă omul bolnav sau purtătorul sănătos. Iar factorii care duc la răspândirea infecției sunt condițiile improprii de viață, igiena personală precară sau lipsa de conectare la o sursă de apă potabilă, dar și locuirea cu o persoană purtătoare.

De ce? Pentru că ea se poate transmite prin salivă și secreții, prin consumul de alimente și apă contaminate, și nu în ultimul rând prin mâini nespălate. De aceea este foarte important să menținem o igienă personală adecvată, dar și a locuinței în care trăim, în special în bucătărie, acolo unde păstrăm și pregătim mâncarea.

Cel mai frecvente simptome al acestei infecții sunt durerea cu caracter de arsură apărută pe stomacul este gol și balonarea. Alte simptome care mai pot apărea:

  • grețuri;
  • vărsături;
  • dureri de gât;
  • gust acru/amar;
  • tușe seacă apărută în special când pacientul este la orizontală;
  • în cazul refluxului acid îndelungat poate apărea răgușeala.

În cadrul clinicii noastre, diagnosticul și tratamentul pacienților cu infecția Helicobacter Pylori va fi efectuat cu ajutorul celor mai moderne proceduri folosind echipamente medicale performanțe de specialitate.

 Centrul medical Anastasios din Cluj-Napoca dispune de o echipa medicală specializată în tratamentul infecției cu Helicobacter Pylori cu o experiență cumulată de peste 15 de ani și sute de pacienți tratați la nivel național.

Medici specialiști in diagnosticul și tratamentul infecției cu Helicobacter Pylori

Înțelegem discomfortul și durerile ce pot fi provocate de infecția cu Helicobacter Pylori și suntem aici că să ne ajutăm pacienții aplicând tratamente moderne și eficiente, asigurându-ne că ei vor fi bine din nou.

Provoacă cancer la stomac infecția cu Helicobacter Pylori?

La majoritatea oamenilor, această infecție nu le va cauza probleme de sănătate. Însă la unele persoane ea provoacă o inflamație a musoasei, care poate duce în timp la apariția ulcerului gastric ( dacă aciditatea este mare) sau a gastritei cronice atrofice cu metaplazie (atunci când se asociază aclorhidria), ambele leziuni au potențial de malignizare (apariția cancerului).

Alți factori de risc care sunt implicați în apariția cancerului gastric sunt consumul de alcool, fumatul și alimentația nesănătoasă (bogată în nitrați)

Cum depistăm această infecție cu Helicobacter Pylori?

Diagnosticarea bacteriei se poate face prin metode neinvazive sau invazive.

Din cele neinvazive, avem la dispoziție determinarea din sânge a anticorpilor anti-HP (Helicobacter Pylori), care este tot mai rar folosită în ultimul timp, datorită acurateții scăzute. Alte variante sunt prin determinarea antigenului bacterian din scaun sau detectarea bacteriei prin intermediul unui test respirator.

Ultimile două metode au o acuratețe foarte bună de aproximativ 90% dar dezavantajul acestora este că nu pot diagnostica consecințele infecției cu Helicobacter Pylori, respectiv gastrita, ulcerul și cancerul gastric.

Cele mai relevante metode pentru diagnosticarea Helicobacter Pylori sunt cele invazive (cu o acuratețe de până la 97 %), și anume examenul histopatologic și testul rapid la urează. Acestea se pot realiza doar în urmă unei gastroscopii, ocazie cu care se recoltează biopsia.

Gastroscopia ne permite examinarea esofagului stomacului și a unei porțiuni mici din intestinul subțire numită duoden, cu alte cuvinte circuitul mâncării de la gură până la stomac, prin intermediul căreia putem observa consecințele infecției cu Helicobacter Pylori.

Programați-vă pentru o consultație în clinică noastră în cadrul departamentului de Gastroenterologie și noi va garantăm că veți fi tratat cu toată discreția și atenția pe care o meritați de către echipa noastră medicală specializată în tratamentul infecției cu Helicobacter Pylori.

Cu toții merităm să fim sănătoși și să ne putem bucură de o viață fără discomfort și dureri.

Pentru programări, apăsați butonul Programează-te, completați toate datele și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru a finaliza datele programării.

Programează-te

Pentru programări telefonice, apelați:

0771 547 033

sau

0364 969

Prețuri

Nume Serviciu

Pret (Lei)

Consultație

200

Ecografie abdominală

210

PACHET consultație + ecografie abdominală (10% reducere)

370

Control

150

Rectosigmoidoscopie flexibilă

350

Endoscopie Digestivă Inferioară (Colonoscopie totală) fără sedare

600

Endoscopie Digestivă Inferioară (Colonoscopie totală) cu sedare profundă

1200

Endoscopie Digestivă Superioară (Gastroscopie) fără sedare

600

Endoscopie Digestivă Superioară (Gastroscopie) cu sedare profundă

1200

Polipectomie – polip <1 cm

300

Polipectomie – polip 1-2 cm

500

Polipectomie – polip >2 cm

800

Biopsie  – 1 fragment 

150

Paracenteză diagnostică

500

Paracenteză evacuatorie simplă

500

Paracenteză evacuatorie cu albumină

1800

Torococenteză

700

Cel mai nou centru medical din Cluj-Napoca

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute. În clinicile Anastasios tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune.

Programează-te