Diabet, nutritie si boli metabolice

Diabet, nutritie si boli metabolice

Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

consultatie nutritie nutritionist cluj napoca

“Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice” este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul pacientilor cu diabet sau care sufera de afectiuni provocate de o nutritie inadecvata sau tulburari de metabolism.

Din pacate, in intreaga lume, milioane de oameni sufera de diabet zaharat. Aceasta este o afectiune care se caracterizeaza prin valorile ridicate ale concentratiei de glucoza din sange (hiperglicemie), metabolismul dereglandu-se ca urmare a modificarilor care au loc in organism. Hormonul care ajuta celulele din corp sa foloseasca glucoza ca sursa de energie este insulina, iar atunci cand secretia de insulina nu este suficienta, consecinta este diabetul zaharat.

Traim intr-o societate intr-o continua miscare, in plina viteza, dinamica si cu un ritm alert. Uneori, uitam sa ne hranim, iar atunci cand o facem, mancam haotic. Medicul nutritionist impreuna cu pacientul poate trasa linia unei alimentatii corecte, sanatoase, satioase, care sa asigure necesarul energetic specific fiecarui individ si o dezvoltare sau mentinere armonioasa. Astfel, se evita afectiunile din sfera diabet, boli nutritie si metabolice, care pot conduce la alte complicatii!

Metabolismul este un proces complex fizico-chimic prin care substante organice complexe sunt degradate sau sintetizate cu eliberare sau consum de energie. Prin metabolizarea principiilor nutritive: proteine, glucide, lipide, substante  minerale si vitamine se formeaza compusi esentiali pentru organism, cu rol energetic, structural si functional. Exista diferite tipuri de boli metabolice, aici fiind incluse si tulburarile metabolice ereditare. Termenul de metabolism provine din limba greaca: metabol=schimbare.

Monitorizarea starii de nutritie, a statusului biologic prin analize de laborator, a obiceiurilor de alimentatie si stil de viata reprezinta pricipiile de baza ale preventiei si luptei impotriva starii de boala si se pot realiza cu ajutorul specialistului in diabet, nutritie si boli metabolice.

Nutritia si alimentatia sanatoasa nu sunt mofturi, ci reprezinta o stiinta.

Sustinem  formula echilibrului si a masurii in tot ce facem.

Suntem modele pentru cei din jurul nostru, copii si parinti deopotriva. Haideti sa ii sprijinim sa creasca frumosi si sanatosi sau sa-si regleze problemele de sanatate printr-o alimentatie corecta si echilibrata.

Medici Nutritionisti

Centrul medical Anastasios din Cluj-Napoca dispune de unii dintre cei mai experimentati medici in diabet, nutritie si boli metabolice din Romania. Diagnosticul si tratamentul vor fi efectuate cu ajutorul celor mai moderne proceduri, non-invazive si fara durere pentru pacienti.

Proceduri de lucru

Specific sectiei de Diabet zaharat, Nutritie si Boli Metabolice, utilizam dispozitive pentru determinarea glicemiei si monitorizare glicemica, care permit evaluarea corecta si completa a controlului glicemic si elaborarea schemelor terapeutice optime pentru pacientii cu diabet zaharat.

Pentru pacienții cu boli de nutritie si boli metabolice efectuăm evaluarea starii de nutritie si analiza compozitiei corporale, pe baza carora se intocmesc planurile dietetice si terapeutice adecvate.

Dotarile tehnologice de ultima generatie si personalul medical de top va vor asigura planuri de tratament cu maxim de confort si eficienta.

Medici specialiști nutriție

Prețuri

Nume Serviciu

Pret (Lei)

Consultatie nutritie

200

Plan alimentar 1 luna

250

Analiza Bodymatrix

100

PACHET consultatie + plan alimentar + 2 controale nutritie

550

Control periodic nutritie

150

Cel mai nou centru medical din Cluj-Napoca

Tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune. Suntem aici să te ajutam.

Programează-te