Abcesul si fistula anorectala

Tratament abces și fistulă anorectală

Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

Ne ajutăm pacienții în tratarea abcesului, fistulei anorectale și a durerilor asociate diagnosticând problema medicală, stabilind un plan de tratament clar, eficient, și asigurându-ne că în final ei se vor simți bine din nou.

consultatii abces si fistula anorectala cluj napoca

Cei mai predispuși pacienți la dezvoltarea de abcese și fistule anorectale sunt cei cu boala Crohn, sindromul intestinului iritabil, cancer colorectal, diverticulită, alte traumatisme anale sau rectale, sau cei care fac radioterapie.

Dacă observați oricare dintre aceste simptome, e bine să vă adresați cât mai rapid medicului specialist proctolog pentru un consult:

  • durere care apare în timpul mișcărilor intestinale
  • sângerarea în zona anală sau rectală
  • puroi sau secreții urât mirositoare de la o leziune din jurul anusului
  • sentimentul general de oboseală

Centrul medical Anastasios din Cluj-Napoca dispune de o echipa medicală specializată în tratamentul abceselor și fistulelor anorectale cu o experiență cumulată de peste 30 de ani și mii de pacienți tratați la nivel național.

Medici specializați în tratamente abcese și fistule anorectale

Deși în majoritatea cazurilor, fistulele nu reprezintă un pericol serios pentru viața omului, ele trebuie depistate și tratate la timp.

În lipsa unui tratamentul adecvat, ele pot provoca grave complicații din cauza infecției, care se poate răspândi și provoca septicemie.

Atenție! Prezența fistulelor anorectale favorizează apariția cancerului anal.

Programați-vă pentru o consultație în clinica noastră și noi vă garantăm că veți fi tratat cu toată discreția și atenția pe care o meritați de către echipa noastră medicală specializată în tratamentul abceselor și fistulelor anale.

Cu toții merităm să ne simțim bine și să ne bucurăm de viață fără dureri și disconfort!

Programează-te

Pentru programări telefonice, apelați:

0771 547 033

sau

0364 969

Prețuri

Nume Serviciu

Pret (Lei)

Consultație proctologie

225

Control proctologie

150

Cel mai nou centru medical din Cluj-Napoca

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute. În clinicile Anastasios tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune.

Programează-te

Întrebări frecvente (FAQ):

Ce este abcesul anal?

ce este abcesul si fistula anorectala

În interiorul anusului sunt glande minuscule ce secretă mucus pentru a ajuta la trecerea bolului fecal. Abcesul anal este atunci când bacteriile și materiile străine blochează aceste glande, generând o infecție acută locală.

Ce este fistula anorectală?

Fistula anorectală apare atunci când abcesul anal va fistuliza direct în canalul anal sau va determina formarea unui traiect ce conectează abcesul anal de tegumentele din jurul anusului. Se estimează că jumătate dintre abcesele anale conduc la apariția unei fistule anale.

Care sunt factorii de risc în abcesul și fistula anorectală?

Factorii de risc în abcesul și fistula anorectală sunt diabetul, bolile inflamatorii colonice (Crohn, sindromul de intestin iritabil, etc.), bolile cu transmitere sexuală, trauma locală, tuberculoză, sau cancerul anal.

Care sunt cele mai frecvente simptome în abcesul și fistula anorectală?

Cele mai frecvente simptome în abcesul și fistula anorectală sunt durerea locală constantă, pulsantă, cu sau fără legătură de mișcările intestinale, sângerarea în zona anală sau rectală, puroi sau secreții urât mirositoare de la o leziune din jurul anusului, sau sentimentul general de oboseală.

Favorizează apariția cancerului anal prezența abceselor și fistulelor anorectale?

Da, s-a demonstrat prin studii că prezența fistulelor anorectale favorizează apariția cancerului anal. De asemenea, în lipsa unui tratamentul adecvat, ele pot provoca grave complicații din cauza infecției, care se poate răspândi și provoca septicemie.